...demek isterdim!

20 Ağustos 2008 Çarşamba

Sigara konusu "abla" için, içtiği için değil, içmediğinden, derin konudur:

Annesi, kalbi orada olduğunu belirttiğinde günde 3,5 paket Silahlı Kuvvetler düzeyinde bir tiryakidir. Uyarıyı ciddiye alan anne sigarayı tak! diye bırakır, bu tak! sesi ona fazladan 5 yıl kazandırır... "Abla" düşük kilolu doğup, kendisi için verilen yaşamaz bu! hükmünü, annesinin hamileliklerinde de az çok sigara içmesine bağlar. Babası ise evin pasif içicileri nasiplensin diye arada, piposunu incecik elma kabuklarıyla kokulandırdığı tütünle doldurur... Amerikan filmlerinde, yerlilerde de, yakışıklılığın ve güzelliğin bir gereği olarak, bol bol ve gösterişli biçimde sigara içilir, öyle ki 50-60'lı yıllara ait bilimkurgu filmlerinde, travmatik sahnelerde, yanındakinin omzuna kapanıp hıçkırıklara boğulan duygusal kadın astronotların yanıbaşında, alüminyum folyo kılıklı uzay adamları kabinde püfür püfür sigara içerler! Red Kit'in ağzından sigara alınıp, çiğnemesi için bir sap verilmemiştir... Henüz sigaranın zararlarının gündeme gelmesini sağlayacak bilgi birikimi yoktur.

Basketbol takımıyla gittikleri komşu ilde kaldıkları yatakhanede, her yeniyetme gibi "abla"ya da sigara ikram edilir, "abla" reddeder, en çok da ikram eden kız sinirine dokunduğundan!.. Uzuuun pasif içicilik yıllarında rahatsızlık duysa da aktif içiciler o kadar kalabalıklardır ki bir hak iddiasında bulunabileceği aklına gelmez, henüz zamanı gelmemiştir.

Kanser araştırmaları ile sigara arasında paralellikler kuran araştırmalar artmaya başlar. "Abla" sigara içmeyip kendini futbol oynayarak öldürmeye niyetli ilk kocasından ayrılır; ikinci koca "abla"ya, sigarayı bırakıp talip olur! Pasif içiciler seslerini yükseltmeye yeni yeni başlamışlardır!

Arkadaşları arasında sigara içenler de vardır, içmeyenler de... Deneyimlemediği bu konuda söylemek istediği tek şey şudur "abla"nın: Ben der, üzerinde koca koca, siyah harflerle beni öldüreceğini ilan eden, spermlerimi azaltıp beni kısırlaştırmakla tehdit eden bir şeyi, para verip alıyorken görünmek istemem!

Etiketler: ,

1 Yorum:

Blogger senbilirsinabla dedi ki...

Bu yorum yazar tarafından silindi.

5 Haziran 2013 07:10  

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa

+